De behandeling

Craniosacraal Therapie gaat opzoek naar de oorzaak en kijkt verder dan de symptomen.

Voordat de behandeling begint neemt Fabiënne met u een vragenlijst door om een goed beeld te krijgen over zowel het verleden van het paard, alsook de huidige omstandigheden waarin het paard leeft en wat er voor werk van het paard gevraagd wordt. Daarna kijkt Fabiënne naar de lichaamshouding van het paard. Een paard gaat altijd op de voor hem/haar meest confortabele manier stilstaan. Hiermee neemt hij/zij een houding aan waarbij de balans en het evenwicht voor hem/haar op dat moment het prettigste is.

Hoe vaak je het paard ook laat halthouden, hij/zij pakt zijn eigen balans/evenwicht en het paard zal dus ook altijd op dezelfde houding aannemen. Om een goed beeld te krijgen van de balans en evenwicht van het paard, voert Fabiënne ook een aantal tests uit. Deze tests zijn zichtbaar voor de eigenaar en maakt veel duidelijk omtrent de lichaamshouding van het paard. Daarna kijkt Fabiënne naar de ademhaling, conditie van het weefsel, beenreflexen, beweging in stap en andere tekens die haar een goed beeld geven hoe het paard er lichamelijk aan toe is. Er wordt een foto gemaakt voorafgaande aan de Craniosacraal behandeling om vast te leggen hoe de lichaamshouding van het paard is.

Dan begint de behandeling. Het is het prettigste voor het paard als de behandeling plaatsvindt in zijn eigen omgeving (stal of weide). Voor Fabiënne is het prettig werken als de paarden enigszins schoon en droog zijn, dit is geen must! Zij gebruikt al haar zintuigen om de behandeling compleet te maken. Na de Craniosacraal behandeling past Fabiënne haar massage toe om zo de doorbloeding verder te stimuleren.

In totaliteit bent u voor een eerste behandeling ongeveer een 2 tot 2.5 uur kwijt. Dit is inclusief vragenlijst, beoordeling en foto's. Na de behandeling wordt er weer een foto gemaakt.

Zo kunt u goed zien wat er veranderd is aan het lichaam.

Na de behandeling heeft het paard (in overleg met Fabiënne) tenminste 4 tot 5 dagen rust nodig, het liefst op het land of in de paddock. Dus geen boxrust! Uit ervaring blijkt dat het verstandig is om het paard ongeveer een week rust te geven. Dit is afhankelijk van de aard van de problemen. Hierna moet het paard 2 dagen gelongeerd worden en daarna kan de training weer rustig opgepakt worden. Hierover wordt door Fabiënne een advies gegeven.

Het maken van een afspraak gaat het makkelijkst per e-mail.