Contact

Fabiënne Kiesebrink


+31 6 25561228
info@helpinghandstoheal.com


© 2013 Helping Hands on Horses
Alle rechten voorbehouden
Wedstrijdbegeleiding

Zoals al eerder in andere topsporten heeft sinds enkele jaren de sportpsychologie ook ingang gevonden in de paardensport, waar men zich voornamelijk bezig houdt met de begeleiding van topsporters. Maar ook de ruiter aan het begin van de basissport behoeft mentale begeleiding waardoor het leer- en trainingsproces van ruiter en paard bevorderd wordt.

Iedereen herkent wel: je kijkt om je heen op het losrijterrein en denkt "laat ik maar inpakken, tegen deze ruiters kan ik niet op", of je zit midden in je wedstrijd en denkt "het wordt niets meer...".

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten!
Mentale training is het systematisch aanleren van vaardigheden met als doel het verbeteren van de prestatie. Om op het hoogste niveau te kunnen presteren en om je op dit niveau te onderscheiden is het belangrijk om te weten hoe je mentaal zo getraind bent, dat je het beste uit jezelf kan halen op het juiste moment. Heb je zelfcontrole tijdens het presteren en wat voor doelen heb je jezelf gesteld?

Om in deze flow terecht te komen is het belangrijk om te weten wat voor type ruiter u bent. Fabiënne laat u in de proefgerichte training en in haar privé-instructie een vragenlijst invullen, die zij gebruikt om meer inzicht te krijgen in u als sporter. De uitkomst bespreekt zij met u en tevens bespreekt Fabiënne de strategie voor de wedstrijdbegeleiding. Fabiënne ziet vaak dat er wordt getraind met een instructeur thuis voor de wedstrijd en dan moet de ruiter het zelf doen op het wedstrijdterrein.
Stress, spanning, externe factoren komen om de hoek kijken en frustratie ten top, thuis ging het zo goed! Fabiënne vindt het daarom belangrijk om haar ruiters af en toe op wedstrijd te volgen, zodat de training een goede aansluiting vindt tijdens het losrijden op het voorterrein alsook in de ring. Wanneer zij niet mee gaat op wedstrijd bespreekt zij altijd de wedstrijd achteraf aan de hand van uw eigen ervaringen en puntenlijst. Maar ook voordat de ruiter het paard op gaat: hoe gaat de voorbereiding eraan vooraf? De wedstrijden worden gefilmd en nabesproken aan de hand van de coupon (puntenlijst) om zowel de goede punten als de verbeterpunten objectief te kunnen bekijken en bespreken. Ook de aantekeningen die Fabiënne maakt tijdens haar observatie op de wedstrijd worden besproken. Hierna wordt samen met u de lijn weer uitgestippeld naar de volgende wedstrijd. Dit alles om u als combinatie een zo goed mogelijk prestatie neer te kunnen laten zetten.

Fabiënne vindt het belangrijk dat ruiter en paard ook op de wedstrijd plezier hebben met elkaar!

Prijs op aanvraag en afhankelijk van de plaats waar de wedstrijd zich bevindt.