Contact

Fabiënne Kiesebrink


+31 6 25561228
info@helpinghandstoheal.com


© 2013 Helping Hands on Horses
Alle rechten voorbehouden
Foto's behandeling paard 8

Op de onderstaande foto staat een KWPN sportpaard, merrie van negen jaar oud. Deze merrie is ook als fokmerrie ingezet. Door de eigenaren wordt dit paard omschreven als een autistische merrie, die een speciale behandeling behoeft in de omgang met haar. Niet iedereen kan met deze merrie overweg en zij raakt buiten haar stal snel in paniek. Dit uit zich door te steigeren, overmatig zweten en blinde paniek. Ze wordt op niet bereden omdat zij haar ruiter er meerdere malen heeft afgegooid, met alle gevolgen van dien. Op zulke momenten slaat het paard, volgens de eigenaar, compleet op tilt.

Het paard heeft erg veel druk op haar schedel waardoor zij continue hoofdpijn heeft( vergelijkbaar met migraine). Hierdoor komen de signalen niet goed meer door en raakt zij in paniek. Ook haar ademhaling door haar neus was geblokkeerd en niet gelijkmatig. U kunt zien op de schedel foto's dat er weinig defintie in haar gezicht is en haar rechterzijde verder naar achteren staat. Haar nek en hals vertonen extreme spanning. Haar achterhand staat hoger dan haar voorhand en staat wijd, haar voorbenen staan achter de schouder.

Op de andere foto's ziet u de merrie na verschillende behandelingen. Haar schedel en lichaam is zachter en toont meer ontspanning. Ook is zij rustiger in omgang, haar tempramentvolle karakter is gewoon nog aanwezig. Zij is meer gefocust op haar begeleiders en na de 4e behandeling kon zij weer bereden worden. Dit alles natuurlijk met heel veel rust en ontspanning. Ook toont zij nu meer balans en evenwicht verdeeld over 4 benen. Buiging en stelling is voor haar nu makkelijker. Haar voorbenen staan nu onder haar schouder i.p.v. erachter. En is haar achterhand gelijkmatiger met haar voorhand. Dit zorgt voor meer balans en evenwicht.