Contact

Fabiënne Kiesebrink


+31 6 25561228
info@helpinghandstoheal.com


© 2013 Helping Hands on Horses
Alle rechten voorbehouden
Foto's behandeling paard 6

Hier ziet u een Fjordenruin van 15 jaar oud.

Op de bovenste foto heeft hij nog geen behandeling gehad. Hij at weinig tot niet en was ernstig vermagerd. Hij heeft altijd problemen gehad met eten, maar ook is ook bekend met koliekaanvallen. Zijn eigenaar heeft alles geprobeerd om deze ruin beter maken. Hiervoor heeft de ruin ook een bezoek aan de paardenkliniek gebracht/ Uit het onderzoek wat daar heeft plaatsgevonden is niets gekomen.

Toen deze ruin weer sterk genoeg was werd hij af en toe bereden. Op de foto kunt u zie dat hij op 3 benen staat, doordat hij zijn gewicht niet kan verdelen op alle 4 de benen. Hij heeft veel spanning op zijn lichaam en is strak. Zijn achterhand staat hoger dan zijn voorhand in de vorm van een punt. En zijn voorbenen staan achter de schouder. Ook ziet u veel spanning rondom zijn buikstreek.

Op de onderste foto ziet u de ruin na de behandelingen. Hij vertoont veel meer balans en evenwicht. Hij is beter gefocust en zijn lichaam is zachter. Zijn voorbenen staan nu onder de schouder en zijn rug is ronder. Hij staat nu meer opwaarts en is minder strak in zijn gehele lichaam. De ruin is naar een paardentandarts geweest en mede hierdoor eet hij nu weer beter. Ook komt hij nu in gewicht weer aan. Hij is opgewekter en heeft weer aandacht voor dingen om zich heen. Nu is hij aan het aansterken. Hij had veel gewicht verloren en zal dus moeten aankomen. Deze ruin is nog steeds onder behandeling en ik houd u op de hoogte van de verder ontwikkelingen.