Contact

Fabiënne Kiesebrink


+31 6 25561228
info@helpinghandstoheal.com


© 2013 Helping Hands on Horses
Alle rechten voorbehouden
Foto's behandeling paard 4

Hier ziet u een KWPN ruin van 18 jaar oud. Deze ruin wordt onder het zadel bereden. In het verleden heeft hij in de klasse M dressuur gelopen. In het verleden is bij deze ruin geconstateerd dat hij Atrose heeft op de voorbenen. Hij kon op zijn linkerachterbeen geen gewicht plaatsen mede door een ontsteking. Hij liep op 3 benen. Hij heeft zo lang dat de eigenaren hem kennen altijd problemen gehad in de nageefelijkheid als het ondertreden van de achterhand. In de rechtergalop aanspringen sprong hij vaak verkeerd.

Op de bovenste foto is zijn rug en lichaam weinig bespierd en het weefsel is zeer strak. Zijn schedel toont zwelling en deze druk zorgt voor hoofdpijn. Zijn voorbenen staan achter de schouder en hij staat nauw. Stelling en buiging was erg lastig. Hij sluit zich vaak ook af. Maar schrok ook vaak op de rechterhand vanuit het niets. Zijn nek en hals vertonen extreme spanning en zit erg strak in zijn lichaam. Het weefsel is hard.

Op de tweede foto ziet u de ruin na de 2e behandeling. Hij toont meer rust en ontspanning. Ook het weefsel van zijn lichaam is minder strak en stijf. Zijn schedel vertoont minder zwelling en meer definitie. Ook is hij meer attender op zijn omgeving. Stelling en buiging gaan nu makkelijker en staat meer opwaarts. Hij toont meer balans en evenwicht op alle 4 de benen. Bij dit paard heb ik van te voren aangegeven hem te laten te onderzoeken in de kliniek op kreupelheid, gezien dit bleef. Ontsteking in het spronggewricht was mede de oorzaak. Hij vertoont nu meer beweging en is speelser. Ook staan zijn voorbenen nu onder de schouder.