Contact

Fabiënne Kiesebrink


+31 6 25561228
info@helpinghandstoheal.com


© 2013 Helping Hands on Horses
Alle rechten voorbehouden
Foto's behandeling paard 1

Op de onderstaande foto's is een KWPN sportpaard van 5 jaar getoond.
Dit paard heeft na een ongeluk een zenuwbeschadiging in de nek opgelopen. Na dit ongeluk kon hij niet meer op 4 benen lopen en viel hij geregeld om. Dit maakte het aan de hand lopen al erg lastig.De paardenkliniek had aangegeven om dit paard in te laten slapen gezien hij niet meer zou verbeteren.

Op het moment dat de eerste foto werd genomen, heeft dit paard nog geen behandeling gehad. De foto laat zien dat het paard op 3 benen, erg wankel, staat. Zijn achterhand staat hoger dan zijn voorhand en staat in de vorm van een punt. Ook zijn voorbenen staan achter de schouder. De nek en hals vertonen net als de rest van zijn lichaam erg veel spanning. Zijn achterhand sleept hij achter zich aan.

Aangezien dit paard een bekende dressuurmoeder heeft, maar ook omdat hij voor het ongeluk super beweging liet zien, heeft zijn eigenares besloten er alles aan te doen om verbetering bij dit paard te krijgen.

Als u de eerste foto met de tweede foto vergelijkt, zijn er verschillen zichtbaar. Hij laat een betere balans en evenwicht zien op alle 4 de benen. Tevens staat hij meer opwaarts. Zijn achterbenen staan beter onder zijn achterhand. Ook is hij nu veel minder strak op zijn lichaam en zachter. De beweging is enorm verbeterd en er wordt gewerkt aan het aan de hand lopen. Het paard is enorm speels en staat geregeld op zijn achterbenen. Vanuit deze positie kan hij nu ook weer naar voren springen. Zowel links- als rechtsom kan hij nu stappen, draven en galopperen. Daarnaast kan hij nu ook weer achterwaarts lopen.

Het paard is na de 3e behandeling voor het eerst in zijn leven het bos in geweest, aan de hand. Hier ging een wereld voor hem open! Hij is op dit moment nog zwak in zijn achterhand, maar kan al wel op 4 benen rondlopen. Ook de buiging in het lichaam gaat nu makkelijker en kan hij kan zijn hoofd nu makkelijk naar rechts en links bewegen. Dit paard heeft nog een lange weg te gaan, maar met gedegen training en behandeling Cranio – Sacraal gaat hij nog steeds vooruit.