Contact

Fabiënne Kiesebrink


+31 6 25561228
info@helpinghandstoheal.com


© 2013 Helping Hands on Horses
Alle rechten voorbehouden
Geen instructeur maar coach


Paarden zijn geen mensen, maar behandel ze wel als je beste vriend!

De les/coaching van Fabiënne is erop gericht dat de ruiter bewust leert paardrijden. Hierbij betrekt zij alle aspecten die ervoor nodig zijn, zodat een paard kan presteren als een "Happy Athlete"!

Voordat Fabiënne aan het werk gaat met een combinatie:

  • Over het algemeen wordt er eerst een proefles aangeraden. Dit is nodig om te kijken of beide partijen het zelfde doel nastreven.

  • De ruiter krijgt van te voren een vragenlijst overhandigd, die hij/zij thuis moet invullen.

  • Er wordt besproken welk doel de ruiter heeft met zijn/haar paard, bijv. recreatief, sportgericht etc.

  • Fabiënne kijkt of het gewenste doel haalbaar is met de combinatie (hier wordt de bouw en de beweging van het paard in meegenomen. Daarbij stelt zij gelijk vast welk niveau ruiter en paard op dat moment hebben. Dit alles is nodig om te weten waar/hoe de lessen kunnen starten.

  • Het harnachement wordt bekeken en daar waar nodig wordt advies gegeven.

  • De lessen zijn voor elk gewenst niveau en voor jong en oud. FabiĆ«nne vraagt om gedreven houding van haar ruiters omdat zij zelf ook erg gedreven is.

Visie lessen/coaching
In de lessen wordt er veel aandacht besteed aan het leren begrijpen van paarden. Zoals de kop al aangeeft: "Paarden zijn geen mensen". De mens moet zich aanpassen aan het dier en niet andersom.
Fabiënne vindt het belangrijk om je zelfkennis, lichaamscontrole en zelfcontrole (mentaal) te ontwikkelen. In haar ogen is het belangrijk dat wanneer je goed een paard wilt leren rijden, je onafhankelijk moet kunnen zitten. Zit en houding zijn daarom belangrijke speerpunten van de lessen.

Fabiënnes manier van trainen is met vraag en antwoord. Je vraagt wat aan het paard, je wacht tot hij het gewenste antwoord geeft. Desnoods herhaal je de vraag en beloon je hem. Zo blijft het leuk voor een paard omdat er een spel element in is verwerkt. Daarnaast wordt de ruiter bewust van zijn of haar rijden en word de afstemming na elkaar alleen maar duidelijker en dus makkelijk. "Happy Athletes"! Zij stelt veel vragen in haar lessen om de ruiter bewust te maken van zijn/haar rijden. Daarbij probeert zij bij de ruiter "het ruitergevoel" verder te ontwikkelen.
Fabiënne vindt het belangrijk dat als een paard getraind wordt, er rekening wordt gehouden met zijn bouw en postuur. Zij vindt dat het paard op eigen benen moet leren lopen en los door zijn lijf moet kunnen bewegen.
Kan het paard wat de ruiter op dat moment van hem vraagt? Het is belangrijk om bij deze vraag stil te staan. Als daar namelijk geen aandacht aan besteed wordt, kunnen zich ernstige problemen voordoen. Zowel bij het paard als bij de ruiter.

Daarom coachen
De communicatie die Fabiënne in haar lessen toepast, is kort en direct, met respect voor ruiter en paard. Zij gelooft dat wanneer je korte communicatielijnen gebruikt, er openheid en duidelijkheid ontstaat. Met als resultaat SUCCES.
Zij communiceert met al haar zintuigen om zo haar 'persoonlijke touch' aan haar bijzondere manier van lesgeven toe te voegen. Daarom noemt Fabiënne haar begeleiding tijdens het rijden liever "coachen" dan "lesgeven".

Fabiënne vindt het plezierig om ook op de manege waar zij haar les geeft, deze persoonlijke manier van coachen in de lessen toe te passen. De meeste ruiters beginnen met het leren paardrijden op een manege. Zij vindt het belangrijk dat er direct aan het begin van het rijden/omgaan met paarden, een fundament wordt gelegd, waarin de basis goed wordt neergezet.

Een gedegen opleiding voor elke ruiter biedt perspectief voor de toekomst, voor zowel ruiter als paard. "Happy Athletes"

Fabiënne verwelkomt je graag in haar les!